Αυγούστου, 2019

σαβ03αυγ(αυγ 3)08:00σαβ07σεπ(σεπ 7)08:00Εικαστική Δράση | UNESCO ΖακύνθουΚατηγορία:Δράση,Έκθεση

Λεπτομέρειες

Ο όμιλος για την UNESCO νομού Ζακύνθου, ακολουθώντας μια πολιτική για τον Πολιτισμό, που είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του έργου της UNESCO, οργανώνει για δεύτερη χρονιά εικαστική δράση με θέμα “Λαγανάς: τόπος ωοτοκίας, τόπος ονείρου, τόπος αναστοχασμού”, από το Σάββατο 3 Αυγούστου έως το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Διονυσία Αβούρη – Golden Sun Resort
Γρηγορία Βρυττιά – Πορτοκάλι
Ελένη Γούναρη – Dados Hotel
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης – Bitzaro Grande Hotel
Ηρώ Μπρισκόλα-Τζινιέρη – Galaxy Beach Resort
Αγγελική Μπρισνόβαλη – Ilaria Hotel
ΩΑΝΝΕΣ (Γιάννης Μπρούζος) – Πύργος Δομενεγίνη
Έλενα Πολυχρονιάδη – Bitzaro Grande Hotel
Μπάμπης Πυλαρινός – Εκκλησία Δερματούσας
Κωνσταντίνος Ραμμίδης – Bitzaro Grande Hotel
Hanne Mi Stabell Sauge – Crystal Beach Hotel
Σοφία Σιδηροπούλου – Galaxy Beach Resort
Βασιλική Σοφρά – Galaxy Beach Resort
Αναστάσιος I. Σταμίρης – Fior di Levante ferry boat & Κόκκινος Βράχος
Μαύρα Στήθου – Bitzaro Grande Hotel
Αλέξανδρος Ψυχούλης – Cavo Vezal Hotel

 

Εικαστική Δράση χάρτης | UNESCO Ζακύνθου

 

«Είναι γνωστό ότι το ανθρώπινο υποκείμενο έχει ανάγκη να κατασκευάσει ένα νόημα για την ύπαρξή του. Ο θεατής ερχόμενος σε επαφή με το έργο τέχνης συν-κα-τασκευάζει, με το δημιουργό, δίνοντας μια νέα, δική του σημασιοδότηση, το έργο. Η υποκειμενικότητα της ερμηνείας του, γίνεται ένα πολύπλευρο και ανεκτίμητο εργαλείο μέσα στη διαδικασία τού ‘αισθάνομαι’. Η ποιότητα της αισθητικής πρόκλησης και της εικαστικής απόλαυσης μαζί με τα πλέγματα των συνειδητών και ασυνείδητων διεργασιών του θεατή, μεταφέρουν από το έκδηλο περιεχόμενο στην αλληγορία και το συμβολισμό. Είναι το σημείο όπου αναδύεται η δυνατότητα της τέχνης να ανανεώνει την αντιληπτική μας σχέση με την πραγματικότητα, κάτι που η καθημερινότητα πολλές φορές εξαφανίζει ή ευτελίζει.
Τοποθετώντας έργα τέχνης σε χώρους όπου απροσδόκητα εισέρχονται στο οπτικό πεδίο του θεατή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ζούμε στην εποχή μιας «πληθωριστικής ελευθερίας» όπου κυριαρχεί η υλιστική ευζωία, επιθυμούμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση προϋποθέσεων «για την αναστοχαστική διαμόρφωση της ζωής σε βίο».
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στην εικαστική δράση του ομίλου το καλοκαίρι του 2018 και φέτος, το καλοκαίρι του 2019. Ιδιαιτέρως, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Βαρώτσο που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας αυτή και μας έδωσε την ευκαιρία εκθέτοντας έργα του και μιλώντας μας (Ζάκυνθος 2018) να επικοινωνήσουμε με την ποιητική του έργου του

Γιοβάνα Λόξα
συντονίστρια της έκθεσης
πρόεδρος ομίλου για την UNESCO
νομού Ζακύνθου

Ώρα

Σάββατο 08:00 - Σάββατο 08:00