Μαΐου, 2018

παρ11μαι10:3013:00Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 | Σύνδεση Μουσείων ΣολωμούΜουσείο Σολωμού Και Επιφανών Ζακυνθίων, Πλατεία Αγίου Μάρκου, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Δράση

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 | Σύνδεση Μουσείων Σολωμού

Λεπτομέρειες

Το Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, συμμετέχοντας στον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων -18 Μαΐου, που για την φετινή χρονιά έχει ως θέμα του: “Μουσεία και δια(δίκτυα). Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό”, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, 10:30 – 13:00, σε συνεργασία με την Ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Κατεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Ζακύνθου, θα πραγματοποιήσει τη δράση “Connected Museums – Live Museums”.

Με τη δράση αυτή, θα συνδεθούν με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, τα Μουσεία Σολωμού, Κερκύρας & Ζακύνθου και θα γίνει ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση των εκθέσεων και των συλλογών τους. Θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να περιηγηθούν διαδικτυακά στους εκθεσιακούς χώρους και με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα αναπτυχθεί η στενότερη συνεργασία που θα φέρει πιο κοντά τα δύο Μουσεία, που ενώνει η εμβληματική μορφή του Εθνικού Ποιητή, που έζησε και αγάπησε και τα δύο νησιά.

Ώρα

Παρασκευή 10:30 - Παρασκευή 13:00

Τοποθεσία

Μουσείο Σολωμού Και Επιφανών Ζακυνθίων

Πλατεία Αγίου Μάρκου, Ζάκυνθος Πόλη