Οκτώβριος, 2019

σαβ19οκτ18:00Του δεντρου οι ερώτησες & του βυθού τα πάθηΠλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Δράση,Εκδηλώσεις

Φωτιά

Λεπτομέρειες

Η θεατρική ομάδα Ανέμη, σε συνεργασία με το Βυζαντινό Μουσείο, διοργανώνει εικαστική εγκατάσταση – καλλιτεχνική εκδήλωση – δημόσιο ανοιχτό διάλογο για το περιβάλλον με τίτλο “Του δέντρου οι ερώτησες, …. και του βυθού τα πάθη (Ελευσίνα βήμα πρώτο)”, στην πλατεία Σολωμού, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, μετά τις 18:00.

Ένα καμένο δέντρο εγκαθίσταται στην κεντρική πλατεία και ξαναζεί μέσα από την σκέψη και την φαντασία των ανθρώπων. Δίπλα του μια εγκατάσταση βυθού από ανακυκλώσιμα υλικά.

Την εγκατάσταση πλαισιώνουν δώδεκα ερωτήσεις που απευθύνονται στους πολίτες και στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν μα και να κρεμάσουν ευχές, ιδέες, δράσεις με χαρτάκια στο δέντρο. Δημιουργείται έτσι μια “άνθηση” πάνω στο καμένο δέντρο, μια άνθηση, που μπορεί να προκαλέσει η σκέψη και το φαντασιακό ή συμμετοχή στα ζωτικά θέματα του τόπου.

Προσκαλούνται δε οι πολίτες, να συμμετέχουν με δικά τους κείμενα, λόγια, σκέψεις βιώματα, καλλιτεχνικά έργα μα και εκφράζοντας τις δικές τους απορίες σε ένα ανοιχτό διάλογο – εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.

Συμμετέχουν με ανοιχτή πρόσκληση καλλιτέχνες όπως: ο Διονύσης Τσουκαλάς, η Άντα Κορφιάτη, η Ελένη Γούναρη, η Παναγιώτα Παυγέλου, o Διονύσης Μπουκουβάλας, η Μαριάννα Πούλγαρη, ο Διονύσης Γιατράς, o Αντρέας Μήλας, οι Enframe, ο Σάκης Φουρνογεράκης, η Ντανιέλα, η Κατερίνα Ζουπάνου, ο Γιώργος Γκίκας, η Μαρία Σαμαρά, ο Διονύσης Λυμούρης καθώς και ομιλητές πολίτες.

Για πληροφορίες & συμμετοχές: Μαρία-Λουίζα Παπαδοπούλου: 6971944712 [email protected]

Ώρα

Σάββατο 18:00

Τοποθεσία

Πλατεία Σολωμού

Ζάκυνθος Πόλη