Δεκέμβριος, 2019

κυρ29δεκ19:00O Δεκέμβριος των Εορτών & η Τέχνη των ΧριστουγέννωνΚατηγορία:Εκδηλώσεις

O Δεκέμβριος των Εορτών & η Τέχνη των Χριστουγέννων

Λεπτομέρειες

O Δεκέμβριος των Εορτών
Η μουσικο-θεολογική δράση με τίτλο «Ο Δεκέμβριος των εορτών» θα πραγματοποιηθεί στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00.

Η Μικτή Χορωδία «Το Όνειρο του Παιδιού», υπό την διεύθυνση του κ. Δημήτριου Κάνδηλα, θα αποδώσει ενδεικτικά ψάλματα από την πλούσια υμνολογία των κυριότερων και κοσμαγάπητων εορτών του Δεκεμβρίου, με κορυφώσεις τις εορτές του Αγίου Διονυσίου και των Χριστουγέννων.

Ενδιάμεσα, ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, μάστερ θεολογίας και εκπαιδευτικός, θα σχολιάζει θεολογικά τα ψαλλόμενα.

Την ίδια ημέρα και ώρα ξεκινά η εικαστική έκθεση του αγιογράφου και ζωγράφου κ. Νίκου Μπιάζη-Σεντή με τίτλο «Εικονίζοντας το αθέατο» στη Βιβλιοθήκη Ενορίας Μπανάτου.

 

Η Τέχνη των Χριστουγέννων: Συναυλία Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς
Στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, ο κ. Νίκου Μπιάζης-Σεντής θα παρουσιάσει -με διαφάνειες- την εργασία του: «Η εικόνα της Του Χριστου γεννήσεως. Αποκωδικοποίηση και ερμηνεία της», στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00.

Αμέσως μετά, η Μικτή Χορωδία «Το Φιόρο του Λεβάντε», υπό την διεύθυνση του κ. Διονύση Μαλλιά, θα παρουσιάσει συναυλία με δημοφιλή εορταστικά ακούσματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Το ίδιο βράδυ (29/12) και μετά το πέρας της συναυλίας, στην διπλανή Αίθουσα της Ενοριακής Βιβλιοθήκης, θα γίνει καταληκτήρια επίσκεψη των ενδιαφερομένων στην Έκθεση έργων τέχνης του κ. Νίκου Μπιάζη-Σεντή.

Ώρα

Κυριακή 19:00