Μάρτιος, 2020

σαβ14μαρ19:00Anti-Material | MarlenMarlen, ΑργάσιΚατηγορία:Night Life,Σινεμά

Music for Ordinary Life Machines

Λεπτομέρειες

Η Anti-Material παρουσιάζει το “Music for Ordinary Life Machines”, ένα ντοκιματέρ για την minimal synth & synthpunk σκηνή στην Ελλάδα, στο Marlen, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, στις 19:00.

Η Αnti-Material, με γνώμονα και άξονα την αναβάθμιση της τέχνης σε όλα τα πεδία της, είναι μια προσπάθεια αναβίωσης αυτής της ακμής στην σύγχρονη εποχή, με δράσεις και διοργανώσεις που αφορούν όλο το οπτικοακουστικό φάσμα.

Για την 1η Πράξη του εγχειρήματος αυτού η Anti-Material διοργανώνει την προβολή του «Music For Ordinary Life Machines», ένα Ελληνικό ντοκιμαντέρ για την Μinimal Synth & Synthpunk σκηνή στην Ελλάδα. Μια ταινία για τα παιδιά που αγάπησαν τα synthesizers. Θα ακολουθήσει πάρτυ με επιλογές από τον Re/Act.

19:00 – Προβολή ντοκιματέρ
21:00 – dj set party με τον Re/Act

Η ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος αυτού είναι ένα κάλεσμα σε όλους τους Ζακυνθινούς-νιες που θέλουν να αλληλεπιδράσουν με βασικό γνώμονα την τέχνη. Η δημιουργία ενός συνασπισμού ανθρώπων που θα συμμετέχουν σε εκθέσεις, μουσικά δρόμενα, προβολές κ.α είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για το νησί μας. Ο στόχος μας είναι να αναπαράξουμε την όμορφη ιστορία και την ακμή της δημιουργίας στην οποία βρέθηκε το νησί μας εξερευνώντας και αναβιώνοντας τη δημιουργία κάτι νέου που αλληλεπιδρά με τους θεατές-ακροατές και τους μεταφέρει στον αντιυλιστικό κόσμο.

 

 

Για το ντοκιματέρ:

«Από τους Χωρίς Περιδέραιο & τους Αντί, μέχρι τους Human Puppets & τους Regressverbot. Aπό τους In Trance 95 & τους Alive She Died, μέχρι τους Selofan & τον Doric. Mε αφετηρία τα underground 80’s στην Ελλάδα, όταν το New Wave και το Punk εκφραζόταν με synthesizers, το MFOLM σκιαγραφεί μια μουσική υποκουλτούρα στην Ελλάδα, που άφησε ανεξίτιλα την σφραγίδα της στις καρδιές όσων ερωτεύτηκαν τον ήχο των «μηχανών». Μια συνοπτική καταγραφή της Minimal Synth και Synthpunk σκηνής στην Ελλάδα από το ’80 έως και το σήμερα, με πρωταγωνιστές τα συνθεσάιζερς, τα ρυθμοκούτια & τα παιδιά που τα αγάπησαν.»

 

Διοργάνωση Βασίλης Δρόσος & Τζόρτζια Κάρδαρη

Ώρα

Σάββατο 19:00

Τοποθεσία

Marlen

Αργάσι