Αυγούστου, 2019

σαβ31αυγ20:00Αντί επιλόγου | Σπύρος ΚοριατόπουλοςΙερός Ναός Παναγίας της Φανερωμένης, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Βιβλίο,Παρουσιάσεις

Παλιά Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η εταιρία μελέτης, έρευνας & προαγωγής πολιτισμού “Πλατύφορος” μας προσκαλεί στην παρουσίαση της έκδοσης “Αντί επιλόγου” του Σπύρου Κοριατόπουλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Φανερωμένης, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, στις 20:00.

Μνήμες, βιώματα και εικόνες από την παλιά Ζάκυνθο.

«Λιγοστές σκόρπιες θύμισες για γεγονότα, ανθρώπους, περιστατικά, ασήμαντες λεπτομέρειες 91 ετών που δέθηκαν ομοιόμορφα και γέννησαν νοσταλγικές αναμνήσεις από τη Ζάκυνθο του ονείρου», συνθέτουν την έκδοση.
Σαν «Ηχώ της Ζακύνθου», ενός τόπου που αγαπήσαμε, ζήσαμε, ονειρευτήκαμε, η έκδοση μέσα από τις μνήμες, τα βιώματα και τις εικόνες από τη ματιά του κου Σπύρου Κοριατόπουλου, καλείται να μας ταξιδέψει στο παρελθόν και στο παρόν, στα δύσκολα και στα εύκολα που πέρασαν, στα ιστορικά, στα πολιτιστικά, στα κοινωνικά.
Οι συνήθειες, τα ήθη, τα έθιμα, τα αντέτια μέσα από θύμισες ταξιδεύουν στο χρόνο που αμείλικτος προχωρά. Στο χρόνο που μέσα από την αγάπη του συγγραφέα για τη Ζάκυνθο συνδέει τις εποχές, περιγράφει την ιστορική και πολιτιστική (α)συνέχεια και άτυπα μας προ(σ)καλεί όλους να συνεχίσουμε ό,τι παραλάβαμε ως παρακαταθήκη.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν με ζακυνθινή ομιλία, η Αγγελική Αγαλιανού και η Βεατρίκη Καπνίση καθώς και και το Φωνητικό Σύνολο Ζακύνθου υπό τη Διεύθυνση του κου Παναγιώτη Μαρίνου.

Ένα ποτήρι κρασί θα συνοδεύσει την βραδιά από την ΕΑΣ Ζακύνθου.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Χαρίκλεια Μινώτου, 6932901669
Παυλίνα Αλεξανδροπούλου, 6977409291

Ώρα

Σάββατο 20:00

Τοποθεσία

Ιερός Ναός Παναγίας της Φανερωμένης

Ζάκυνθος Πόλη