Σεπτέμβριος, 2018

σαβ22σεπ(σεπ 22)10:00κυρ30(σεπ 30)23:00Aida Carbone | Παράθυρα με θέαΈκθεση ζωγραφικήςΠνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Έκθεση

Aida Carbone | Παράθυρα με θέα

Λεπτομέρειες

Έκθεση ζωγραφικής της Aida Carbone με τίτλο «Παράθυρα με θέα» πραγματοποιείται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, από το Σάββατο 22 έως & την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Aida Carbone σπούδασε ιστορία τέχνης στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, όμως η τέχνη ήταν στη ζωή της από πολύ μικρή ηλικία. Με πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα περνούσε πάντα τα καλοκαίρια της στην Ελλάδα και της άρεσε να μετατρέπει σε τέχνη κάθε παλιό αντικείμενο που ανακάλυπτε, κάθε «μικρό θησαυρό» που έβρισκε.
Κάθε δημιουργία της είναι ένα ταξίδι αναζήτηση. Ψάχνοντας σε ερημικές παραλίες χτυπημένες από τον βοριά ανακαλύπτει ξύλα δουλεμένα από την ορμή των κυμάτων, σίδερα σκουριασμένα από την αλμύρα της θάλασσας που το κάθε ένα έχει ταξιδέψει ως εκεί μεταφέροντας τα σημάδια της δικής του ιστορίας.
Εμπνέεται από το παλιό, το αφημένο, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Δημιουργεί εικόνες αξιοποιώντας κάθε ιδιομορφία που έχει προκαλέσει η φθορά για να αναδείξει κάθε κρυφό σημείο, προκαλώντας ένα αισθητικό ενδιαφέρον, μέσα από την σημαντική γι’ αυτήν λεπτομέρεια.
Τα συναισθήματά της παίρνουν χρώμα και βγάζει στην επιφάνεια τις εικόνες που κρύβονται μέσα σε κάθε αντικείμενο.
Η τεχνική της είναι μικτή, χρησιμοποιεί ακρυλικά χρώματα αλλά και σκόνες ή κομμάτια παλιάς μπογιάς ενώ συχνά τα έργα της έχουν μια τρισδιάστατη μορφή.
Το κάθε δημιούργημά της έχει τη δική του ιστορία και αυτό το κάνει μοναδικό.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10:00 – 15:00 & 18:00 – 23:00

Ώρα

Σάββατο 10:00 - Κυριακή 23:00

Τοποθεσία

Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου

Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος Πόλη