Οκτώβριος, 2018

σαβ06οκτ(οκτ 6)20:45κυρ07(οκτ 7)23:30Αγγέλικα Νίκλη-Σoλωμού, Η ΔΙΑΦΑΝΗΘεατρική παράστασηΠολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, ΣαρακινάδοΚατηγορία:Θέατρο

Πλατύφορος | Αγγέλικα Νίκλη - Σoλωμού, Η ΔΙΑΦΑΝΗ

Λεπτομέρειες

Ο Πλατύφορος στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 20 χρόνων ενεργής πολιτιστικής δράσης, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “Αγγέλικα Νίκλη – Σoλωμού, Η ΔΙΑΦΑΝΗ” στο θέατρο Σαρακινάδου, το Σάββατο 6 & την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στις 20:45.

‘Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο σκηνοθέτης της παράστασης Περικλής Μοσχολιδάκης: « Στην παράσταση, η Αγγέλικα, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Διονυσίου Σολωμού, μόνη κι έρημη πια, ντύνεται ‘κούκλα’, όπως έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της, μια κούκλα που την κακοποίησαν, την εκμεταλλεύτηκαν, τη διαπόμπευσαν και κάνει έναν απολογισμό της δραματικής ζωής της. Μιλά για την εξαθλίωση και τη φτώχια, για τον έρωτα και τα παιδιά της, για την κακοποίηση του σώματος και της ψυχής της, για τον ποιητή γιο της και τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, για τον δημόσιο εξευτελισμό της στο δικαστήριο.
Πρόσθεσα στο όνομα της Αγγελικής το προσωνύμιο διάφανη, γιατί στερήθηκε το δικαίωμα να έχει προσωπική ζωή. Διάφανη, αφού γεννώντας τον εθνικό μας ποιητή υποχρεώθηκε από την Ιστορία, όσο ζούσε, αλλά και μετά τον θάνατό της, να κουβεντιάζουν όλοι, πότε με κακεντρέχεια, πότε με περιέργεια, πότε με τρυφερότητα, τις λεπτομέρειες της ζωής της. Διάφανη, αφού έζησε τη ζωή της παρατηρώντας τον κόσμο πίσω από ένα διάφανο τζάμι, τζάμι κι η ίδια, εύθραυστο αλλά και σκληρό, θαμπό αλλά και καθάριο.

Συγγραφέας του έργου ο σκηνοθέτης Περικλής Μοσχολιδάκης και ερμηνεύει η Μάγδα Κατσιπάνου.

Είσοδος: 10€

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Platyforos Zakynthos [email protected]
Κα Μινώτου: 6932901669
Κα Καρυδάκη: 6972858178
Κα Αλεξανδροπούλου: 6977409291

Αφίσα

 

Πλατύφορος | Αγγέλικα Νίκλη - Σoλωμού, Η ΔΙΑΦΑΝΗ 06-07/10/18

Ώρα

Σάββατο 20:45 - Κυριακή 23:30

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου

Σαρακινάδο