Απριλίου, 2019

σαβ06απρ(απρ 6)21:15κυρ14(απρ 14)21:158 γυναίκες κατηγορούνται | Ιόνιο ΘέατροΠολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, ΣαρακινάδοΚατηγορία:Θέατρο

8 γυναίκες κατηγορούνται | Ιόνιο Θέατρο

Λεπτομέρειες

Το Ιόνιο Θέατρο παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «8 γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Θοδωρή Καμπίτση στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου.

Πρεμιέρα: Σάββατο 6 Απρίλη 2019, ώρα 21:15
Παραστάσεις: Από το Σάββατο 6 έως την Κυριακή 14 Απρίλη εκτός Δευτέρας και Τρίτης, ώρα 21:15

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Καμπίτσης
Σκηνικά/Κουστούμια: Θάλεια Ξενάκη
Μουσική: Διονύσης Μπουκουβάλας

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2695061343

 

Ο Ρομπέρ Τομά είναι από εκείνους τους συγγραφείς που απέκτησαν φήμη και κύρος για ένα μόνο έργο τους. Από το 1961 που εμφανίστηκαν στο Παρίσι για πρώτη φορά, οι 8 γυναίκες γοήτευσαν το κοινό κι από τότε ακολούθησαν δεκάδες ανεβάσματα σε πολλές χώρες του κόσμου. Το έργο δεν μπορεί να καταταγεί εύκολα σε μια κατηγορία. Μπορεί να έχουμε ένα φόνο, που οδηγεί στον κώδικα των αστυνομικών μυθιστορημάτων, αλλά ο πρωτότυπος τίτλος είναι «8 γυναίκες». Οπότε κατά τον συγγραφέα πρυτανεύει η παρουσία 8 γυναικών παρά η αστυνομική δομή.

Η αναζήτηση του δολοφόνου γίνεται ο καταλύτης στις σχέσεις των γυναικών. Μια μέρα είναι αρκετή για να έρθουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά. Και όπως συμβαίνει πάντα και στη πραγματική ζωή, οι αποκαλύψεις βάζουν σε δοκιμασία σχέσεις και χαρακτήρες. Από αυτή τη πλευρά έχουμε ένα ψυχολογικό δράμα, αλλά ο συγγραφέας ενσωματώσει με άνεση ένα σωρό κωμικά περιστατικά. Το δράμα και η κωμωδία αναμιγνύονται με ευκολία. Και δεν είναι μόνον αυτό. Ενώ το έργο αφηγείται μια ρεαλιστική ιστορία, ο σουρεαλισμός πάντα καιροφυλακτεί. Επί πλέον, ενώ η αναζήτηση του δολοφόνου απαιτεί ορθολογική μεθοδικότητα, ο φόβος της απειλής δίνει το παρόν. Τελικά στο διάστημα μιας μέρας, στον περίκλειστο χώρο ενός σπιτιού, αποκλεισμένου από τα χιόνια, η περιπέτεια των 8 γυναικών θα φιλοξενήσει πολλούς κώδικες και πολλά είδη της θεατρικής τέχνης, σ’ έναν γοητευτικό συνδυασμό. Και αυτό είναι και η αιτία που το έργο αποκτά μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική προσωπικότητα.

 

 

 

Φωτογραφία: Νίκος Κοντοσταυλάκης
Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στο αρχοντικό Μαρλέν Καρρέρ, στο Αργάσι.

Αφίσα

 

Ζάκυνθος | 8 γυναίκες κατηγορούνται | Ιόνιο Θέατρο 06-14/04/19

Ώρα

Σάββατο 21:15 - Κυριακή 21:15

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου

Σαρακινάδο