«Διονύσιος Σολωμός: 160 Χρόνια Μετά» Φεστιβάλ για τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατο του Διονύσιου Σολωμού με κεντρικό γεγονός τη θεατρική παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου, η οποία βασίζεται στο αριστούργημα του εθνικού ποιητή της Ελλάδας “Ο Κρητικός”, διοργανώνεται την Κυριακή 7 Μαϊου 18:30 – 20:30 στο “ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema” υπό την αιγίδα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.
Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία υπογράφει τη θεατρική διασκευή του έργου βραβεύτηκαν το 2016 από την UNESCO για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εκτός συνόρων με τις παραστάσεις τους για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Γιάννη Ρίτσο.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, όπως η ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, κύριου Διονύσιου Κονιτόπουλου, η δραματοποιημένη απόδοση του ποιήματος “Μια Ωδή στον Διονύσιο Σολωμό” της Μαρίας Παναγιωτίδου – ΒΡΑΒΕΥΘΕΝ στο Διεθνή Ποιητικού Διαγωνισμού UNESCO 2016 και το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
18:30 Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ζακυνθίων, κου Διονύσιου Κονιτόπουλου
18:45 Δραματοποιημένη απόδοση του ποιήματος της Μαρίας Παναγιωτίδου “Μια Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό” από φοιτήτριες δραματικών σχολών σε κινησιολογία/καθοδήγηση Σοφίας Καζαντζιάν. Συμμετέχουν: Αναστασία Δέλτα, Γεωργία Δήμου, Ματίνα Κοψολαίμη, Άντρεα Μαύρου, Μέλπω Μπατσακούτσα, Χριστίνα Παπαγιάννη, Στυλιάνα Περατικού, Μαρία Τσιάγια.
19:00 Θεατρική Παράσταση “Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)” σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου. Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν. Με τους: Μάριο Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν και Βαλεντίνο Βαλάση.
20:00 Χορευτικό Συγκρότημα Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών
ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
Ιουλιανού 42, Αθήνα
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6974876024, 2108220008
Προπώληση εισιτηρίων: €10.00 – Ταμείο: €12.00 Μειωμένο εισιτήριο (μέλη Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας, ΟΑΕΔ, φοιτητές): €10.00