3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library
“Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!”
Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες
Είσαι από 4 έως 14 ετών? Θα παραμείνεις ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού στο νησί και ψάχνεις τρόπους να περάσεις δημιουργικά και χαρούμενα τις καλοκαιρινές σου διακοπές?
Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου είναι η λύση που αναζητάς!
Από τις 15 Ιουνίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου η Βιβλιοθήκη υλοποιεί την 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!» και σε περιμένει να ανακαλύψεις τον γεμάτο αντιθέσεις κόσμο της! Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα. Τον κόσμο μας!
Ελάτε στη Βιβλιοθήκη για να βγάλουμε τα βιβλία από τα ράφια, να ξεδιπλώσουμε χάρτες και να σχεδιάσουμε νέους δικούς μας, να πειραματιστούμε με το βαλιτσάκι της φυσικής, να ανακαλύψουμε ήχους και σιωπές με τα καινούρια μουσικά μας όργανα, να περιπλανηθούμε στη γειτονιά, να γίνουμε φωτογράφοι για μια μέρα, να παίξουμε, να αφηγηθούμε και να διαβάσουμε ιστορίες…
Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να δηλώσεις συμμετοχή!
Οι εγγραφές θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν, απλώς απαιτείται προεγγραφή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πάρε μαζί σου τους φίλους σου, και τα γειτονόπουλά σου και ελάτε στην μεγάλη παρέα της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης!
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείς να επικοινωνήσεις με την Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 26950 48128 και ηλεκτρονικά στο [email protected] και [email protected]
Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας FutureLibrary και με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η υλοποίηση των δράσεων πραγματοποιείται από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και την καρδιά και την ψυχή της καλοκαιρινής μας εκστρατείας!
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 – 12:30, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη
«Το μομπίλ των αντιθέτων»
Κατασκευάζουμε ένα μπομπίλ που θα περιλαμβάνει τους ήρωες, τα αντίθετα και τα βιβλία που διαβάσαμε αυτό το καλοκαίρι με αφορμή τους αντίθετους κόσμους.
Με την καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας Βίκυ Κοντογιάννη.
Για παιδιά από 7-10 ετών, με προεγγραφή.
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00 – 19:30, στην Πλαζ ΕΟΤ Ζακύνθου
Τελευταία Μέρα Πολλών Αντιθέτων
Όμορφο – Άσχημο, Ζεστό – Κρύο, Θετικό – Αρνητικό, του Δίνω – του Παίρνω, του Βοριά – του Νοτιά, του Μαζί – του Χώρια. Εργαστήρια χρονογραμμής ανδρικών και γυναικείων προτύπων ομορφιάς, Φυσικής, Ηλεκτρισμού, ανταλλακτικό παζάρι (φέρε μαζί σου κάτι για να δώσεις μιας και κάτι θα πάρεις), κατασκευή ανεμοδείκτη (μαθαίνουμε για τους ανέμους), παιχνίδια ατομικά και ομαδικά, παιχνίδια για την αυτοεκτίμηση των παιδιών, αφήγηση ζακυνθινού παραμυθιού.
Με τη νηπιαγωγό Αλεξάνδρα Κατσαΐτου, την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαίρη Κιλιάφη και όλους τους εθελοντές!
Για όλες τις ηλικίες, χωρίς προεγγραφή.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
πλατεία Δ. Σολωμού 4
τηλ. 26950 48128
κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής 08:30 – 13:30